Evenementen


Al onze evenementen komen ook op Facebook te staan, daar zal je dus steeds een
volledig up-to-date overzicht vinden. Reserveren op het nummer 0493175549.


VELKRO PROGRAMMA 2022

PIETER COOREMAN
VRIJDAG 29/04 20u30

PIETER COOREMAN – Team Natalia in The Voice van Vlaanderen 2017 – zet zijn bariton in om zijn muzikale motto “drie akkoorden en de waarheid” kracht bij te zetten, in het Nederlands. Geruggesteund door een fijne keur aan karakterkoppen steekt hij grote country-hits van de nieuwe golf mega-sterren uit Nashville in een nieuw, Nederlandstalig jasje. Door de vertaling gaan de oprechte, soms rauwe songs recht naar het hart. Verwacht je aan sfeervolle, indringende vertolkingen, afgewisseld met eigen, fijnzinnige werkjes.
Pieter Cooreman: zang, folkgitaar, mondharmonica
Steven De Peuter: bas
Stefan Coltura: viool, stompbox, tamboerijn

AMOERFOE
ZATERDAG 30/04 19u

AMOERFOE brengt opgewekte dansdeuntjes (viool, accordeon), met passie gebracht en vaak met een vleugje improvisatie. Verwacht je aan covers uit de hedendaagse muziek (Sia, Billie Eilish, Avicii, …) in combinatie met dansbare volksliedjes. Stilzitten lukt niet! Ontdek ze alvast even op Facebook: https://www.facebook.com/amoerfoe

LOS DEL TRÈ
ZATERDAG 07/05 19u

LOS DEL TRÈ ontstond in 2006 uit een tomeloos enthousiasme van Tom Van de Venne, Roel Van De Voorde en Ward Pauwels.

Hun paden kruisten elkaar ergens in de gangen van het Brusselse Conservatorium en al snel werd duidelijk dat deze drie klassieke gitaristen een chemie deelden.
Deze passie uitte zich de eerste jaren via de Spaanse en Latijns-Amerikaanse tak van de klassieke muziek.

In 2011 lonkte echter de nog traditionelere muziek en liet Los Del Trè zich voortstuwen door de drang naar nog meer directe passie, opzwepende ritmes en hartstochtelijke melodieën.
De cd ‘Rumba’ was hierop het antwoord.
De groep bleef sindsdien verder groeien en dit resulteerde in 2014
in een tournée en een tweede cd, ‘Féria’.
Sinds september 2016 brengen ze een volledig nieuw concertprogramma : ‘Gipsy’.
In maart 2018 verscheen hun derde album met gelijknamige titel.

Met enkel drie gitaren brengt dit trio u een oog- en oorverblindend kleurenpalet
van klank en ritme in de rumba-flamencosfeer.
De vingervlugge heren streven steevast naar een temperamentvol repertoire,
waarbij ze terugvallen op zowel originele werken als transcripties.

MASHVILLE (UK)
VRIJDAG 13/05 19u30

Deze band uit Dover (UK) komt hun vierde album “Lead Heavy Soul” voorstellen in de Velkro. Hun rootsmuziek bevat invloeden uit folk, alt-country & americana. Frontmannen van het kwartet zijn zanger Graham Loft en gitarist Berin Riley. Samen schreven ze alle liedjes en produceerden ze het album.

TINE VANDENBUSSCHE
ZATERDAG 14/05 19u

Tine Vandenbussche, of beter Valentine Delaboite bezingt met haar accordeon en stem de liefde en de eeuwige zoektocht ernaar.De kenmerkende spontaniteit en guitigheid van Tine maakt haar solo voorstellingen gevarieerd en boeiend. In haar eigen stijl, ondeugend en hartverwarmend en met enkel een accordeon en haar stem beroert deze ras-artieste haar publiek van begin tot eind. Het publiek is getuige van haar allereerste try-out van enkele fragmenten uit haar 3de voorstelling. Als extra randanimatie zet ik mezelf in de bloemetjes voor mijn 49ste verjaardag… Hoe of wat, dat is nog te bedenken 😉….

THE DAISY CROOKEDS
VRIJDAG 20/05 19u30

THE DAISY CROOKEDS, meer dan een alledaagse stringband!!
Drie close harmony zingende dames krijgen instrumentale back up van een typische bluegrassformatie (viool, mandoline, banjo, dobro, gitaar en contrabas) en doen daarmee het crooked gedeelte in hun naam alle eer aan.
The Daisy Crookeds vinden hun oorsprong in 2015 met de missie ‘old time’ muziek te spelen. Er is een komen en gaan van zangeressen en muzikanten, maar langzaam doch zeker krijgt de band vorm.
Het recept bestaat uit een mix van eigen nummers, klassiekers en bewerkte covers met één centraal thema: het gezellig akoestisch brengen van liedjes over de dood, verdriet, miserie, overspel, … telkens met een maffe twist.

BLUE TONE LYPPS
ZATERDAG 21/05 19u

Een super leuke coverband met een breed repertoire, dat is wat je van BLUE TONE LYPPS kan verwachten. Pink Floyd, Dire Straits, Bruno Mars, Coldplay, Amy Winehouse, The Wolfbanes…! Zou het lijflied van de Velkro, “As the bottle runs dry” er ook tussenzitten? Ik denk het wel…. Rock on en reserveer je plaatsje op 0493175549.

BLAME IT ON VINNIE
ZATERDAG 28/05 19u

Omdat iemand toch altijd de schuld van alles moet krijgen werd BLAME IT ON VINNIE in het leven geroepen. Gerrie De Waard (ex-Scotch ’n Soda) en Wim De Vos (Howlin’ Bill) kunnen zich dus alles permitteren omdat het toch nooit hun schuld zal zijn.
Samen besloten ze zich in een muzikaal avontuur te storten. Ze brengen u een mix van blues, rock ’n roll en country op een eigenzinnige akoestische manier.
Gerrie beroert zijn snaren als geen ander terwijl Wim u verhalen zal voorzingen afgewisseld met de huilende klanken van zijn mondharmonica!