Evenementen


Al onze evenementen komen ook op Facebook te staan, daar zal je dus steeds een
volledig up-to-date overzicht vinden. Reserveren op het nummer 0493175549.


VELKRO PROGRAMMA 2022

THE WHITE HORSEMEN
ZATERDAG 12/02 19u

THE WHITE HORSEMEN is een trio bestaande uit Dirk van Sliedregt (gitaar en zang), Koen Derieuw (Spaanse gitaar) en Hein Denturck (staande bas).
Zij brengen een mix van Blues/Americana/Folk met Jazzy invloeden, een groot deel zijn eigen composities en een deel bewerkte covers.

LITTLE CHRIS
VRIJDAG 18/02 20u

LITTLE CHRIS is als “one man and his guitar” gewoon ras-entertainment van de bovenste plank, en heeft een stevige reputatie als studio- en livemuzikant. Hij speelt bij grote artiesten als Paul Michiels, Soulsister, Gunther Neefs, Boogie Boy, Floyd Matters e.v.a. die dankbaar gebruik maken van zijn kwaliteiten als muzikant. Maar met zijn one-man optredens wordt hoofdzakelijk uit de ‘rockdoos’ gegraaid want als solo muzikant heeft Chris een divers repertoire van pop, rock tot hardrock.

INA ROSE
ZATERDAG 26/02 19u

INA ROSE is een jonge singer-songwriter uit Dilbeek, België wiens muzikale wortels duidelijk elders liggen. Toen ze als tiener naar de Verenigde Staten trok ontwikkelde ze een liefde voor de Amerikaanse volksmuziek. Vanaf dat moment inspireerden country en bluegrass artiesten als Dolly Parton, Alison Krauss, The Chicks e.a. haar om haar eigen verhalen te vertellen door middel van muziek.
Met haar aankomende debuut EP ‘Sound Of Love’ drukt INA ROSE haar eigen stempel op countrymuziek. Een liefdesverhaal, van vlinders tot een gebroken hart, alle kanten blootgelegd. Nostalgisch, lieflijk of soms net vlijmscherp, maar bovenal een hoogst persoonlijke rit.
Deze jonge singer-songwriter laat zich niet afschrikken door het feit dat countrymuziek niet echt gekend is in België, in tegendeel zelfs, ze gaat er volledig voor. INA ROSE wil tonen dat country breder is dan de stereotypen die iedereen er meteen mee associeert. Tegenwoordig is er voor elk wat wils te ontdekken in dit genre.
Kom live meegenieten van de onbekende parels in deze muziekstijl, laat je ontroeren door eigen werk of swing lekker mee, maar laat vooral een nieuwe blik en wereld voor je opengaan.

BART BULS & JAN HAUTEKIET
VRIJDAG 04/03 19u30

Er zijn nog zekerheden…. BB en Jan Hautekiet, altijd een beleving voor wie zware muzikale interesses heeft. Het duo waagt zich aan het beste van singer/songwriters en Americana muziek met de nodige vrijheden en eigen interpretaties. Spelen op gevoel met een heel breed spectrum aan songs…. Kom mee genieten in de Velkro, natuurlijk!

BLACK LABEL BLUES
ZATERDAG 05/03 19u

BLACK LABEL brengt Delta blues in zijn puurste vorm.
De vele lofbetuigingen aan Black Label’s adres liegen er niet om. Deze one man band van Skinny fingers Remko, weet op eigentijdse manier de muzikale traditie van de Mississippi Delta blues springlevend te houden. Niet alleen zijn de eigen songs van Remko doordrenkt van de blues, ook vertolkt hij op imposante wijze het werk van Robert Johnson, Charley Patton, Son House e.a. Black Label weet zo op eigentijdse manier deze muzikale traditie te conserveren en springlevend te houden met veel uptempo blues, duizelingwekkende slide gitaar en aanstekelijke mondharmonica en zang.
Blues blijft een live genre bij uitstek, dus mis deze kans niet en kom genieten. In de Velkro natuurlijk!

LOELOE’S BEEZ
ZATERDAG 12/03 19u

LOELOE’S BEEZ is een one woman coverband. Met enkel zang & bas kleedt Loeloe’s Beez mooie nummers helemaal uit tot ze in hun blootje staan. Ze brengt vooral klassiekers, voor iedereen bekend, op een ingetogen en toch krachtige manier. Het zou zowaar weleens kunnen dat jullie gewoonweg zin krijgen om mee te zingen.

FILTHY HORSE – SAINT PATRICK’S DAY @VELKRO
ZATERDAG 18/03 19u

Onder voorbehoud…

COMBO ROYAL
ZATERDAG 26/03 19u30

Een nieuwe lente, een nieuw geluid. Smijt de ramen open en draai de volumeknop naar rechts!
Gooi alles wat u dacht te weten over Vlaamse muziek overboord en ga dit beleven. COMBO ROYAL brengt eigen nummers en eigenzinnige covers met originele Nederlandse teksten en toch waant u zich met momenten in New Orleans ergens aan de oever van de Mississippi. Een mix van roots, blues, soul en rock. Er een genre op plakken? Dat doen we heel bewust niet!
Mimi, een diva van eigen bodem, laat zich omringen door echte klassebak-muzikanten. Een verleden van blues, jazz, rock en wereldmuziek bracht deze 5 vrienden samen om iets helemaal nieuws te proberen.
Zang: Mimi
Sax: Luc Wielockx
Gitaar: Gerrie De Waard
Cajon: Michel Bazzoni
Contrabas: Jo van Waterschoot

KATHLEEN VANDENHOUDT & BRUNO DENECKERE
VRIJDAG 01/04 19u30

Troubadours van het hart en de ziel, gewapend met een paar goede stembanden, een sterke pen en een naar hun eigen hand gezet instrument. Ze banen zich een muzikaal bestaan ver weg van kapsones en compromissen met een goede dosis zelfrelativering en troostende humor. Bruno en Kathleen hebben het brevet van OER-degelijke live artiest allang op zak dus niet twijfelen en komen genieten want dit wordt gegarandeerd een avond puur verwennerij.

THE IMAGINARY SUITCASE
ZATERDAG 02/04 19u

THE IMAGINARY SUITCASE is een folk/singer-songwriter trio dat sinds 2012 door de zalen van België (en af en toe in Nederland en Noord-Frankrijk) zwerft.
Verwacht je aan heldere folk/Americana/pop melodieën met een vrij ruige kant, vrouwelijke en mannelijke vocale harmonieën die graag sarcastisch teksten zingen, allemaal subtiel verlicht met de gitaar, de mandoline of de dobro.
Laurent Leemans: zang, gitaar, percussie
Janaina Costa: zang
Vincent Romain: solo gitaar, mandoline, dobro

DUO DUENDE
ZATERDAG 09/04 19u

DUO DUENDE is een jong, nieuw saxofoon-piano ensemble bestaande uit saxofonist Joris Rompen en pianiste Stephanie Daelemans.
Beide muzikanten studeerden in 2021 af aan het Koninklijk Conservatorium Brussel waar ze elkaar ook leerden kennen.
Duende komt van het Spaanse ‘El Duende’, een term verbonden met flamenco en als betekenis een verhoogde staat van emotie,
expressie en authenticiteit heeft. Dit wil het duo dan ook aan bod laten komen vertrekkende vanuit hun brede interesse en achtergrond in de muziek.

KLAⱯS/S!ZZLE
VRIJDAG 22/04 19u30

Singer-songwriter Klaas Blommaert brengt samen met topdrummer Rik ‘Sizzle’ De Bruyne semi-akoestische versies van eigen werk doorspekt met enkele catchy covers.
https://www.facebook.com/blommaertklaas

BLOOD RED MOON
ZATERDAG 23/04 19u

BLOOD RED MOON brengt blues, rags en ballads.
Dit duo grasduint in het vooroorlogse blues-repertoire met af en toe een uitstap naar andere plaatsen en tijden. Ze doen dit in een akoestische setting met Dirk Poel op gitaar en zang en Ludo Beckers op mondharmonica, harmonetta en zang.

▶︎ Blood Red Moon | Blood Red Moon (bandcamp.com)

PIETER COOREMAN
VRIJDAG 29/04 19u30

PIETER COOREMAN – Team Natalia in The Voice van Vlaanderen 2017 – zet zijn bariton in om zijn muzikale motto “drie akkoorden en de waarheid” kracht bij te zetten, in het Nederlands. Geruggesteund door een fijne keur aan karakterkoppen steekt hij grote country-hits van de nieuwe golf mega-sterren uit Nashville in een nieuw, Nederlandstalig jasje. Door de vertaling gaan de oprechte, soms rauwe songs recht naar het hart. Verwacht je aan sfeervolle, indringende vertolkingen, afgewisseld met eigen, fijnzinnige werkjes.
Pieter Cooreman: zang, folkgitaar, mondharmonica
Steven De Peuter: bas
Stefan Coltura: viool, stompbox, tamboerijn

AMOERFOE
ZATERDAG 30/04 19u

AMOERFOE brengt opgewekte dansdeuntjes (viool, accordeon), met passie gebracht en vaak met een vleugje improvisatie. Verwacht je aan covers uit de hedendaagse muziek (Sia, Billie Eilish, Avicii, …) in combinatie met dansbare volksliedjes. Stilzitten lukt niet! Ontdek ze alvast even op Facebook: https://www.facebook.com/amoerfoe

LOS DEL TRÈ
ZATERDAG 07/05 19u

LOS DEL TRÈ ontstond in 2006 uit een tomeloos enthousiasme van Tom Van de Venne, Roel Van De Voorde en Ward Pauwels.

Hun paden kruisten elkaar ergens in de gangen van het Brusselse Conservatorium en al snel werd duidelijk dat deze drie klassieke gitaristen een chemie deelden.
Deze passie uitte zich de eerste jaren via de Spaanse en Latijns-Amerikaanse tak van de klassieke muziek.

In 2011 lonkte echter de nog traditionelere muziek en liet Los Del Trè zich voortstuwen door de drang naar nog meer directe passie, opzwepende ritmes en hartstochtelijke melodieën.
De cd ‘Rumba’ was hierop het antwoord.
De groep bleef sindsdien verder groeien en dit resulteerde in 2014
in een tournée en een tweede cd, ‘Féria’.
Sinds september 2016 brengen ze een volledig nieuw concertprogramma : ‘Gipsy’.
In maart 2018 verscheen hun derde album met gelijknamige titel.

Met enkel drie gitaren brengt dit trio u een oog- en oorverblindend kleurenpalet
van klank en ritme in de rumba-flamencosfeer.
De vingervlugge heren streven steevast naar een temperamentvol repertoire,
waarbij ze terugvallen op zowel originele werken als transcripties.

TINE VANDENBUSSCHE
ZATERDAG 14/05 15u & 19u

Details volgen nog…

THE DAISY CROOKEDS
VRIJDAG 20/05 19u30

THE DAISY CROOKEDS, meer dan een alledaagse stringband!!
Drie close harmony zingende dames krijgen instrumentale back up van een typische bluegrassformatie (viool, mandoline, banjo, dobro, gitaar en contrabas) en doen daarmee het crooked gedeelte in hun naam alle eer aan.
The Daisy Crookeds vinden hun oorsprong in 2015 met de missie ‘old time’ muziek te spelen. Er is een komen en gaan van zangeressen en muzikanten, maar langzaam doch zeker krijgt de band vorm.
Het recept bestaat uit een mix van eigen nummers, klassiekers en bewerkte covers met één centraal thema: het gezellig akoestisch brengen van liedjes over de dood, verdriet, miserie, overspel, … telkens met een maffe twist.

BLUE TONE LYPPS
ZATERDAG 21/05 19u

Een super leuke coverband met een breed repertoire, dat is wat je van BLUE TONE LYPPS kan verwachten. Pink Floyd, Dire Straits, Bruno Mars, Coldplay, Amy Winehouse, The Wolfbanes…! Zou het lijflied van de Velkro, “As the bottle runs dry” er ook tussenzitten? Ik denk het wel…. Rock on en reserveer je plaatsje op 0493175549.

BLAME IT ON VINNIE
ZATERDAG 28/05 19u

Omdat iemand toch altijd de schuld van alles moet krijgen werd BLAME IT ON VINNIE in het leven geroepen. Gerrie De Waard (ex-Scotch ’n Soda) en Wim De Vos (Howlin’ Bill) kunnen zich dus alles permitteren omdat het toch nooit hun schuld zal zijn.
Samen besloten ze zich in een muzikaal avontuur te storten. Ze brengen u een mix van blues, rock ’n roll en country op een eigenzinnige akoestische manier.
Gerrie beroert zijn snaren als geen ander terwijl Wim u verhalen zal voorzingen afgewisseld met de huilende klanken van zijn mondharmonica!